Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam66
Toplam Ziyaret1691508

"Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuva-yı Milliye gazetesi" YENİ ADANA GAZETESİ KIZILDAĞ’DA

 

25 Aralık 1918`de Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan, Atatürk ilkelerini savunan yayın politikasını kesintisiz sürdüren Yeni Adana, 25 Aralık 2014 tarihinde 97 yaşına bastı."Kurtuluş" ve "Kuruluşu" yaşayan Yeni Adana, Adana`da ve Çukurova`da olup biten, Türkiye ve Dünya`da gelişen olaylara sütunlarında yer vererek "Çağının Tanığı" oldu.

Mustafa Kemal Paşa ile haberleşmeye geçerek, Karaisalı ve daha sonra Pozantı`da faaliyete geçecek olan Kuvayi Milliye hareketinin siyasal, lojistik ve moral altyapısını oluşturacak hamlelere girişir. YENİ ADANA`da da bu projenin içerisinde yerini bulur.

Türkiye`nin düşman çizmeleri altında çiğnendiğini görerek, buna engel olma çabalarına katılan, 1920`li yıllardan yaşadığımız ana kadar gelen sancıları ulusumuzla birlikte çekerek bugünlere gelme başarısı gösteren Yeni Adana, her zorluğa rağmen ayakta kalma, her türlü çürümüşlüğe rağmen yeniden doğuşları hazırlama, Türkiye`yi ve Türk Ulusunu her saldırıya rağmen Atatürk çizgisinde tutacak zindeliği yeniden kazanma mücadelesini aralıksız yürüttü / yürütüyor.

Tıpkı 97 yıl önce çok olumsuz koşullarda, her şeyin yok olduğunun sanıldığı günlerde Kurucusu Ahmet Remzi Yüregir`in ulusu ve ülkesi için sadece inanç ve güven duyarak bu uzun ve onurlu yolculuğu başlattığı gibi...

"Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuva-yı Milliye gazetesi" olan Yeni Adana, ödün vermediği yayın ilkeleriyle, 1965 de Amerika Gazete Sahipleri Birliği Vakfı tarafından ABD ve Kanada dışında yayınlanan gazeteler için oluşturulan "Dünya Basın Başarı Ödülü"nü almanın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nce düzenlenen "Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü"ne 1996 yılında kurum olarak layık görülmenin onurunu okurlarıyla paylaşıyor.

Fransız işgaline direnen ve Karaisalı’da tren vagonu içerisinde basılan Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuva-yı Milliye gazetesi YENİ ADANA, artık Karaisalı’da.

Yeni Adana Gazetesi, bu yıl 4. Sü düzenlenecek olan Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvasının medya destekçisi olarak Kızıldağ’da yerini alıyor.

 



509 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217